“De druk op Alex Albon neemt toe, hij is te traag”

Alex Albon heeft nog altijd de steun van Red Bull maar van buitenaf neemt de kritiek op de Britse Thai toe. Volgens Ralf Schumacher is hij in principe te traag in vergelijking met zijn teamgenoot Verstappen.


Vorig jaar ging het hard voor Alex Albon, na eerst heropgevist te zijn door Red Bull als Toro Rosso-rijder mocht hij Pierre Gasly vervangen bij de hoofdmacht van de energiedrankenproducent.

Hij trok zich aardig uit de slag vorig jaar maar voor zijn eerste volledige seizoen bij Red Bull wordt er uiteraard meer verwacht.

Vorige week werd hij nog uit de wedstrijd geknikkerd door Lewis Hamilton maar afgelopen weekend wist hij de vierde plaats uit de brand te slepen. Dat is geen slecht resultaat maar het verschil met zijn teamgenoot was aanzienlijk, dat vindt ook Ralf Schumacher.

“In principe is hij te langzaam,” aldus Schumacher bij ‘Sky.’ “We hebben het over een halve seconde per ronde en tijdens de race soms zelfs nog meer.”

Red Bull-teambaas Christian Horner neemt Albon in bescherming en vertelt dat hij een degelijke race heeft afgewerkt.

“Vooral de tweede wedstrijdhelft was goed. Nu moeten we proberen te begrijpen waarom dat niet het geval was in de eerste helft van de race, we moeten hem helpen om met meer benzine aan boord beter te kunnen presteren.”

Ralf Schumacher ziet echter een probleem voor Red Bull als Albon in de toekomst niet beter gaat presteren.

“Als ze op het punt komen dat ze voor het wereldkampioenschap willen gaan, en dat is waar ze naartoe willen, hebben ze dan geen tweede rijder nodig, zoals Mercedes, om de constructeurstitel te winnen? Want zoals het nu gaat zal het niet lukken.”

Albon zelf probeert zich niet te veel te laten opjutten door allerlei geruchten.

“Je moet gewoon aan jezelf werken, geruchten op de achtergrond zullen dat niet veranderen. Ik laat me niet beïnvloeden door zulke dingen. Ik heb mijn werk in eigen handen. Ik moet gewoon presteren, maar dat betekent niet dat ik extra druk voel,” aldus Albon.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print