Valtteri Bottas finisht na sterke inhaalrace op P6: “De start was een drama”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Tot aan de kwalificatie verliep het allemaal zeer goed voor Valtteri Bottas die zich als zesde naast Lewis Hamilton wist te kwalificeren. De start was echter dramatisch slecht maar ondanks dat hij terugviel naar P14 slaagde Bottas er alsnog in om als zesde te finishen.

Een zesde plaats is een meer dan bemoedigend resultaat voor Bottas, al beseft hij ook dat zijn start zeer slecht was en dat er mogelijk meer had ingezeten indien die goed was geweest.

“De start was zeker en vast het zwakke punt van de race, een beetje een ramp,” blikt Bottas terug op zijn race. “Ik had ongelooflijk veel wielspin toen ik wou vertrekken.”

“Ik ‘kookte’ daardoor de achterste banden en was daardoor een ‘sitting duck’ tijdens de eerste ronde van de race.”

“Het is iets waaruit we moeten zien te leren, het moet bekeken worden. Maar eenmaal alles stabiliseerde reed ik een goede inhaalrace, een goede strategie en een vlotte race.”

Die vlotte inhaalrace zorgde er uiteindelijk voor dat Bottas na de dubbele uitvalbeurt bij Red Bull als zesde over de finish wist te komen, een erg bemoedigend resultaat voor zowel Bottas als het team.

“Ik denk dat we een behoorlijke snelheid hadden, dat is bemoedigend,” aldus Bottas. “Ik ben zeer blij ook voor Guanyu die tijdens zijn eerste race meteen in de punten finisht. Dat is zeer goed. Een dubbele puntenfinish is zeker geen slechte manier om aan het seizoen te beginnen.”

“De snelheid is er. Er zijn nog enkele zaken die we aan de wagen kunnen verbeteren, zeker in de bochten tegen hoge snelheid, dat is wat een zwak punt maar verder is dit een goed vertrekpunt voor de rest van het seizoen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print