Mattia Binotto: “Ik vreesde een hartaanval toen de safety car op de baan kwam”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto kreeg tijdens het slot van de GP van Bahrein naar eigen zeggen bijna een hartaanval toen de safety car op de baan kwam en de bijna zekere overwinning van Charles Leclerc in gevaar kwam.

Leclerc had tot dan een erg sterke en solide race gereden. De Monegask had in zijn Ferrari de start gewonnen en meermaals een aanval van Max Verstappen succesvol afgeslagen. Vervolgens had Leclerc een voorsprong van enkele seconden bij elkaar gereden en niks leek een bijna zekere overwinning nog in de weg te staan.

Tot plots Pierre Gasly zijn brandende AlphaTauri F1-bolide langs de kant moest parkeren en de safety car op de baan kwam. Leclerc slaagde er bij de herstart opnieuw in om Verstappen succesvol achter zich te houden en vervolgens behaalde Ferrari door de problemen bij Red Bull zelfs een indrukwekkende dubbeloverwinning.

“Het was een geweldige race,” aldus Binotto. “Ik denk dat Charles zijn positie mooi heeft verdedigd, het was mooi om hem te zien strijden voor de positie en de overwinning.”

“We bleven buiten op de medium band omdat op basis van onze simulaties en berekeningen Verstappen zo’n twee seconden per ronde sneller moest zijn en dat tot aan het einde van de race, twee seconden is bijzonder veel.”

Leclerc kon echter zeer goed zijn banden managen en dat leek dan ook geen probleem te gaan vormen, tot plots de safety car op de baan kwam.

“Op de één of andere manier was Charles zacht voor de banden en slaagde hij erin om ze goed te managen,” aldus Binotto. “Hij voelde zich comfortabel dus het was voor ons het eenvoudigste om buiten te blijven en te proberen de positie te handhaven.”

“Uiteindelijk hadden we wat geluk. Ik kreeg bijna een hartaanval terwijl ik aan de pitmuur zat en wanneer je met nog tien ronden te gaan de safety car op de baan ziet komen.”

“Het was … wow!”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023