Valtteri Bottas: “Het lijkt me leuk om te blijven tot Audi er is”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

De Fin Valtteri Bottas lijkt een verlengd verblijf in de Formule 1 wel te zien zitten, vooral met Audi dat op weg is om in de Formule 1 te stappen.

Eind dit seizoen houdt het Alfa Romeo F1 team op te bestaan, althans onder haar huidige naam want dat verandert de renstal die van oorsprong Sauber heette opnieuw haar naam. Sauber Motorsport zal in 2024 en 2025 het team opnieuw heten, al zal er mits de juiste sponsor waarschijnlijk nog wel aan de naam gesleuteld worden. In 2026 wordt Sauber dan omgevormd naar het Audi F1 team.

Voorlopig is het nog een groot vraagteken met welke rijders Audi aan de start zal verschijnen maar ondermeer de Spanjaard Carlos Sainz zijn naam werd al meermaals gelinkt aan Audi. Momenteel racen Guanyu Zhou en Valtteri Bottas voor het team.

Bottas, die momenteel een ‘2+1 jaar contract’ heeft waardoor hij ook in 2024 voor het team zou kunnen racen ziet een verlengd verblijf bij het team tot de komst van Audi zitten.

“Hoe meer ik erover nadenk, ja,” antwoordde Bottas toen hem gevraagd werd naar het mogelijk blijven tot 2026. “Voor mij is het een interessante periode voor het team.”

“Wanneer je gefocust bent op het hier en nu dan wil je soms niet te ver vooruit kijken. Maar wanneer ik er echt aan denk en naar de lange termijn kijk dan is het echt wel zinvol en aantrekkelijk.”

“Het zou voor mij erg motiverend zijn om er deel van uit te maken. Laat ons zien wat de toekomst brengt, het is nog steeds veraf. Ik ben er zeker van dat we erover zullen praten maar nu nog niet.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner