Valtteri Bottas hoopt dat pitstopproblemen in China opgelost zijn: “Dit is een belangrijke prioriteit”

Stake F1 team
Stake F1 team

Tijdens de eerste races van het F1-seizoen 2024 werden ze bij het Stake F1 team meermaals geconfronteerd met problemen tijdens de pitstops. Maatregelen werden genomen om de problemen te proberen verhelpen maar in Japan was het probleem nog niet volledig opgelost. In China hoopt Valtteri Bottas dat de problemen tot het verleden behoren.

Op het circuit is het strijden voor ieder tiende maar wanneer er dan kostbare tijd verloren gaat tijdens de pitstops is dat bijzonder jammer. Bij het Stake F1 team kennen ze al enkele races problemen maar ondanks maatregelen blijven ze toch voorvallen. Opmerkelijk genoeg is het niet zo heel eenvoudig om op te lossen. Ze kunnen bij het Stake F1 team immers niet gewoon terugkeren naar het materiaal dat ze vorig jaar gebruikten want er is overgeschakeld naar een ontwerp met een zogenaamde ‘pullrod ophanging’.

“er is vooruitgang en er zijn wijzigingen gedaan aan de procedures en sommige materialen,” vertelde Bottas in Japan. “Sommige maatregelen die genomen werden hebben het niet voor de volle 100 procent opgelost, helaas, maar de kans op een probleem is kleiner.”

Volgens Bottas werd het Stake F1 team pas tijdens de wintertests in Bahrein geconfronteerd met het probleem.

“Het is een probleem dat er was maar waarvan we voor het begin van het seizoen niet wisten dat het er was, er is geen snelle oplossing voor,” aldus Bottas. “Er is een oplossing voor de volle 100 procent gepland, hopelijk in China, maar nu is het nog geen 100 procent.”

“Zelfs voor de test in Bahrein was het niet iets waarover we ons veel zorgen maakten, maar tijdens de test kregen we wat problemen.”

“We moeten dit samen oplossen, ik was teleurgesteld, het volledige team was teleurgesteld. Zo’n dingen mogen niet gebeuren, maar we nemen het zeer ernstig en het is een prioriteit om het opgelost te krijgen.”