Valtteri Bottas: “Hopelijk is het nu gedaan met gridstraffen”

Daimler Media
Daimler Media

De voorbije races kende Valtteri Bottas de ene na de andere gridstraf door een motorwissel maar de Fin hoopt dat hij zijn deel aan gridstraffen nu gehad heeft.

“Ik hoop echt dat het nu gedaan is,” aldus Bottas. “Ik denk dat beide motoren die ik nu in mijn pool met motoren heb gekregen oké zijn. We hebben geen problemen gedetecteerd.”

“Ik kruis mijn vingers nu dat ik het einde van het seizoen haal zonder extra gridstraffen. De strijd om het kampioenschap is erg close, zelfs wanneer je slechts vijf plaatsen verliest compromitteert het je race.”

Opvallend is dat tot dusver vooral Bottas gridstraffen moet incasseren bij Mercedes en dat Lewis Hamilton er veel minder hinder van ondervindt.

“Ik denk dat het gewoon pech is want alvorens we de motoren naar het circuit brengen moeten ze allerlei testen op het vlak van betrouwbaarheid doorstaan.”

“In theorie zou het dus oké moeten zijn, maar ik heb het geluk dus niet aan mijn zijde, ik heb meer problemen gekend. Het is gewoon pech en nu zou alles in orde moeten zijn, we zullen zien.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022