Valtteri Bottas: “Iedereen krijgt de komende race problemen met de banden”

Het was een dramatisch slot gisteren tijdens de Britse GP, een slot waarin Valtteri Bottas de grote verliezer werd door een plotse klapband. De Fin denkt trouwens dat alle rijders volgend raceweekend problemen met de banden zullen krijgen.


“Dit is uiteraard erg teleurstellend en enorm veel pech hebben,” zei Valtteri Bottas na afloop van de race. “Ik besefte plots dat ik een lekke band had en ik moest een volledige ronde afleggen. Dat is echt niet ideaal.”

We wisten dat we een lange stint op de harde band gingen afwerken. Uiteraard probeerde ik druk uit te oefenen op Lewis.”

“Tegen het einde van de race kreeg ik steeds meer vibraties. Ik liet dat weten aan het team en uiteindelijk hield ik in het achterhoofd dat er mogelijk een probleem was. Ik begon dan ook wat met het managen van de banden.”

“Maar het gebeurde plots en compleet uit het niets. Het was niet te voorspellen. Er is weinig dat ik er verder over kan zeggen.”

Voor de tweede race op het circuit van Silverstone voorziet Pirelli zachtere banden dan tijdens het voorbije raceweekend. Bedoeling was om zo het tweede raceweekend minder voorspelbaar te maken en voor wat extra spektakel te zorgen.

Gezien het spektakel en het dramatische slot dat we gisteren kenden wordt het volgens Bottas tijdens de race van komend weekend voor alle rijders problematisch met de banden.

“Het zal voor iedereen een probleem worden,” blikt Bottas vooruit. “Een race met slechts één pitstop uitrijden zal met de bandencompounds van volgende week onmogelijk zijn,” blikt Bottas vooruit.

“Ik denk dat we zeker en vast veel kunnen leren van het voorbije raceweekend. We moeten echter ook vooruitkijken en doorgaan denk ik.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner