Valtteri Bottas: “Ik heb nog veel goede jaren in mij”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Alfa Romeo-rijder Valtteri Bottas denkt dat hij beter wordt met de jaren en hij is er van overtuigd dat er nog veel goede jaren in het verschiet liggen.

De F1-carrière van Valtteri Bottas begon in 2013 bij Williams en in 2017 maakte hij de overstap naar het dominante Mercedes. Daar behaalde hij in vijf seizoenen tien raceoverwinningen en met in het achterhoofd dat zijn teamgenoot Lewis Hamilton was brengt dat alleen nog meer glans aan zijn palmares.

Sinds vorig jaar is hij aan de slag voor het team van Alfa Romeo en daar hebben we een andere, meer relaxte Valtteri Bottas leren kennen.

“Als ik alles in zijn geheel bekijk in termen van levenskwaliteit en geluk, zou ik zeggen dat ik minder stress heb over bepaalde dingen en dat er momenteel minder druk van buitenaf is,” vertelde Bottas in Zürich bij de voorstelling van de nieuwe Alfa Romeo F1-bolide.

“Het is zeker een andere sfeer. Natuurlijk was het leuk om te kunnen vechten voor overwinningen maar dat is waar we nu met dit team naartoe werken, dus ik ben heel, heel blij.”lfa

Op zijn drieëndertigste moet de Fin alleen Alonso, Hamilton en Nico Hulkenberg laten voorgaan als oudere rijders op de startgrid maar dat betekent niet dat hij uitgeblust is.

“Ik voel me goed. Fysiek voel ik me fit,” zei Bottas. “Ik voel me goed in de auto. Ik heb geen enkel teken van verminderde prestaties gehad sinds het begin van mijn carrière.

“Eigenlijk heb ik altijd het gevoel dat ik van elk seizoen iets nieuws leer en zo word je meer ervaren en beter. Ik heb nog vele jaren in me, zonder twijfel.

“Ik geniet van het racen, van alles wat met de F1 te maken heeft, dus ik heb nog vele, vele jaren voor me, dus laten we zien wat er gebeurt.”