Valtteri Bottas: “Ik maak me niet al te veel zorgen over Alfa Romeo”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na het huidige seizoen maakt Valtteri Bottas de overstap van Mercedes naar Alfa Romeo. Op het vlak van competitiviteit is dat een serieuze stap achteruit maar daarover maakt Bottas zich naar eigen zeggen geen zorgen.

Alfa Romeo komt er dit seizoen niet echt aan te pas, de renstal staat voorlaatste in het kampioenschap maar bij Alfa Romeo richten ze duidelijk hun peilen op het cruciale seizoen 2022 waarin er met compleet andere F1-bolides wordt gereden.

“Ik weet dat ze de wagen van dit jaar niet echt ontwikkeld hebben en ze hebben dit jaar dan ook niet echt progressie geboekt,” aldus Bottas.

“Ze leveren echter serieuze inspanningen voor de toekomst dus ik maak me niet te veel zorgen. Dit seizoen zal het niet plots beter voor hen gaan, dat is een feit.”

“Volgend jaar wordt er met andere wagens gereden, alles is anders. Ik ben dan ook hoopvol voor volgend seizoen.”

Het huidige seizoen wil Bottas nog in schoonheid eindigen en hoopt Bottas nog om te kunnen winnen. Het is echter maar de vraag of dat gezien de huidige intense titelstrijd nog zal kunnen, zeker met de focus die Mercedes volledig op Hamilton legt.

“Ik wil winnen,” aldus Bottas. “Ik wil winnen en ik wil de vijfde constructeurstitel op rij behalen. Ook al draait het niet om het winnen van het kampioenschap, ik wil er zijn voor Lewis. Voor mij zijn er uiteraard de individuele raceresultaten. Dat is nog steeds een grote motivatie voor mij.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023