Valtteri Bottas: “Kritiek is voor mij een motivatie om criticasters hun ongelijk te bewijzen”

Ook het voorbije seizoen kreeg Valtteri Bottas opnieuw heel wat kritiek te verwerken. Voor Bottas vormt die kritiek echter een motivatie om beter te presteren en de criticasters hun ongelijk te bewijzen.


Bottas probeert zich niet te laten afleiden door alle kritiek en negatieve commentaren maar tegelijkertijd vormt die kritiek dus een voedingsbodem voor zelfmotivatie.

“Ze motiveren me enorm,” aldus Bottas tegenover ‘Motorpsort.com’. “Ik heb enorm veel geleerd over mezelf en probeer zo’n dingen geen invloed op me te laten hebben. ik probeer de negativiteit te vermijden.”

“Maar wat je ook doet, er zal altijd negativiteit zijn: soms minder, soms wat meer en hetzelfde geldt voor kritiek. Het is een motivatie om de mensen hun ongelijk te bewijzen. Geen twijfel daarover.”

Als teamgenoot van Lewis Hamilton wordt Bottas constant vergeleken met de zevenvoudig F1-kampioen. De Fin krijgt dan ook enorm vaak kritiek en Bottas begrijpt niet waar die kritiek steeds vandaan komt.

“En zoals ik denk ik eerder heb gezegd: soms begrijp ik niet waarom er kritiek is. Ik denk dat er altijd een reden voor is,” aldus Bottas.

“Maar die reden ken ik niet en opnieuw, ik bevind me niet in hun positie. Ik heb dan ook geen idee wat er in de mensen hun hoofd speelt …”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022