Dr. Helmut Marko: “Ik verwacht een comeback van Ferrari in 2021”

Volgens Dr. Helmut Marko mogen we van Ferrari in 2021 eventueel een mooie stap vooruit verwachten. Terugkeren naar de absolute top zal er volgens hem nog niet inzitten maar het middenveld leiden wel.


Na een zeer teleurstellend seizoen eindigde Ferrari vorig jaar als zesde in het kampioenschap. Het slechtste resultaat in tientallen jaren en alle knipperlichten gingen dan ook af bij de Scuderia.

Dit jaar moet het absoluut terug beter maar wat kan je verbeteren als je zo’n gigantische achterstand hebt opgelopen en het chassis van de wagen uit 2020 ook dit jaar gebruikt moet worden?

Inderdaad, de motor, en laat nu net dat het onderdeel bij de Scuderia geweest zijn waar het in 2020 een enorme stap achteruit zette. Voor dit jaar kan dan ook uitgerekend een sterk verbeterde motor er voor zorgen dat Ferrari dit jaar veel competitiever is.

Ook Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko is het daarmee eens. Volgens hem kan Ferrari in het constructeurskampioenschap verschillende plaatsen vooruitgang boeken.

“Zoals jullie gehoord hebben, hebben ze op het vlak van de motor een serieuze stap vooruit gezet,” aldus Marko tegenover het Duitse ‘RTL’.

“Ik denk dat het voor hen al een shock kwam dat ze z’on 50 pk achterstand hadden. Nu zijn ze opnieuw gemotiveerd.”

“Het zat niet goed met Vettel en het leiderschap van het team. Nu verloopt alles veel beter bij hen. De kans is dan ook zeker en vast aanwezig dat ze voor de derde plaats in het kampioenschap zullen strijden.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022