Fernando Alonso: “Straf voor pitstop-incident met Lewis Hamilton was meest oneerlijke straf ooit”

Afgelopen week noemde Fernando Alonso tijdens een podcast van ‘WTF1’ op YouTube het beroemde pitlane- incident met Lewis Hamilton in Hongarije ‘een van de oneerlijkste straffen’ ooit.


Er was afgelopen donderdag schoon volk te horen op de podcast van ‘WTF1’ want naast Fernando Alonso waren ook nog Rubens Barrichello en Tony Kanaan te gast. De insteek van het interview was onder andere dat de rijders zouden antwoorden op de vragen die het meest gegoogeld worden over henzelf.

Een van de pittigere vragen was ongetwijfeld: “Is Fernando Alonso beter dan Lewis Hamilton?” Alonso schoof de hete aardappel eerst door naar zijn twee collega’s en kwam, na even nadenken, met het volgende antwoord op de proppen.

“Het is moeilijk om verschillende tijdperken te vergelijken maar het is ook moeilijk om verschillende rijders te vergelijken in hetzelfde tijdperk. Je moet alle verschillende dingen en ingrediënten tezamen hebben om een eerlijk antwoord te krijgen.”

In 2007 reden Fernando Alonso en Lewis Hamilton samen bij McLaren en het werd een onvergetelijk seizoen met een intense strijd tussen beide teamgenoten.

“Het is waar dat dezelfde auto hebben en in hetzelfde team zitten een mooie kans is om rijders te vergelijken en het resultaat was puntsgewijs 109-109, dat is al een antwoord. Het is waar wat de mensen zeggen, het was zijn debuutseizoen terwijl dat voor mij niet het geval was.

“Maar tegelijkertijd kan ik zeggen dat we veranderden naar de nieuwe Bridgestone-banden, die veel gelijkenissen hadden met de GP2-banden ten opzichte van de banden die we in het verleden gebruikten. Mijn eerste drie a vier races, en mijn wintertesten, waren beïnvloed door de nieuwe banden en ik moest me opnieuw aanpassen omdat ze helemaal niet bij mijn rijstijl pasten.”

“Dat is nooit publiek gemaakt, maar het is waar dat het zijn rookie jaar was, de Bridgestone banden veranderden ook en ook geluk is een factor. Lewis had een incident bij het binnenrijden van de pits in Shanghai tijdens de voorlaatste race, daar had hij pech.”

“Ik had ook nog twee keer problemen met de versnellingsbak waardoor ik van de tiende plaats moest starten bij twee races. Ik had een van de oneerlijkste penalties ooit in Hongarije voor het blokkeren van de pitlane tijdens de kwalificatie waardoor ik van de tiende plaats moest starten in plaats van de pole. Als je dan het kampioenschap verliest met een punt verschil doet dat pijn.”

Alonso besluit dat het moeilijk is om rijders te vergelijken over de jaren heen en dat het totaalpakket moet goed zitten, dat is bij Lewis Hamilton het geval en stelt niet teleur.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023