Ook Mick Schumacher gaat met Ferrari F1-bolide testen in Fiorano

Nadat eerder al bekend raakte dat Charles Leclerc en Carlos Sainz zullen testen op het circuit van Fiorano blijkt nu dat ook verschillende andere rijders zullen testen voor Ferrari.


Ter voorbereiding voor het nieuwe F1-seizoen zijn er slechts drie testdagen voorzien in Bahrein. Concreet komt het er dus op neer dat iedere rijder slechts anderhalve dag ter beschikking krijgt en dat is bijzonder weinig voor rijders zoals Carlos Sainz die van team veranderd zijn.

Ferrari voorziet daarom een extra test waarbij Carlos Sainz en Charles Leclerc met de SF71H uit 2018 zullen testen. Volgens het reglement mag er getest worden met een wagen van minstens twee jaar oud dus wat Ferrari doet is perfect volgens het reglement.

Uit navraag van ‘Motorsport-Total’ bij Ferrari blijkt nu echter dat Ferrari een meerdaagse test op het circuit van Fiorano organiseert waarbij ook vijf jonge rijders, waaronder Mick Schumacher, in actie mogen komen.

Opmerkelijk is uiteraard dat Mick Schumacher komend seizoen voor het Haas F1 team zal racen maar dat hij als lid van de Ferrari Driver Academy opnieuw de kans krijgt om met een Ferrari F1-bolide te testen. Het onderstreept nogmaals de nauwe samenwerking tussen Ferrari en het Haas F1 team.

Het testprogramma van Ferrari op het circuit van Fiorano:
25 januari: Alesi/Armstrong/Schwartzman
26 januari: Leclerc
27 januari: Sainz
28 januari: Sainz/Schumacher
29 januari: Schumacher/Ilott
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022