F1-eigenaar Liberty Media wil 500 miljoen dollar ophalen voor ‘nieuwe activiteit’

Liberty Media wil 500 miljoen dollar ophalen om een nieuwe acquisitie te doen, maar wat die juist inhoudt blijft onduidelijk.


Sinds enkele jaren is Liberty Media de eigenaar van de Formula One Group (FOM) en onder impuls van het nieuw management werden in de sport al heel wat maatregelen genomen om de Formule 1 aantrekkelijker te maken.

Maar er is meer want Liberty Media plant een aandelenuitgifte van 500 miljoen dollar om bijkomende investeringen te doen. Het heeft immers Liberty Media Acquisition Corporation (LMAC) opgericht, een zogenaamde SPAC (Special Purpose ACquisition).

Dergelijke SPAC is op zich een lege maatschappij die bij aandeelhouders kapitaal wil ophalen met als doel één of meerdere overnames te doen. LMAC zou willen investeren in de media, digitale media, muziek, amusement, communicatie, telecommunicatie en technologie-industrieën.

Op zich lijkt dit alles weinig of niets met de Formule 1 te maken hebben maar opvallend is dat Liberty Media Acquisition Corporation juridisch aan de Formula One Group wordt gekoppeld, wat erop zou kunnen wijzen dat de mogelijke overname iets met de Formule 1 heeft te maken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022