Ocon: “Erg moeilijk om Cyril Abiteboul te zien vertrekken”

Renault F1-piloot Esteban Ocon vind het bijzonder jammer dat Cyril Abiteboul Renault en het toekomstige Alpine F1 team heeft verlaten.


Cyril Abiteboul heeft Renault in de Formule 1 gebracht waar het nu staat. Het voorbije seizoen werd er voor het eerst in jaren opnieuw op het podium gefinisht, al moest Renault dit jaar bij de constructeurs wel genoegen nemen met de vijfde plaats.

Abiteboul leidde het Renault F1-team sinds 2016, het jaar waarin de Franse constructeur besloot om opnieuw met een eigen fabrieksteam deel te nemen aan de Formule 1. Abiteboul trok ook Esteban Ocon aan als rijder nadat hij bij Mercedes op een zijspoor was beland.

Esteban Ocon vindt het dan ook bijzonder jammer te zien dat Abiteboul Renault en het Alpine F1-project verlaat.

“Ik was absoluut wat droevig om Cyril te zien vertrekken,” blikt Ocon terug op het vertrek van Cyril Abiteboul bij Renault.

“Cyril heeft dit project en het team voor heel veel jaren geleid. We begonnen de resultaten nu te zien, met podiumplaatsen, goede resultaten met finishes in de top vijf.”

“Het is jammer om hem nu te zien vetrekken, ik wens hem het allerbeste toe voor de toekomst.”

“Hij is echt een goed iemand, iemand die ik echt weet te appreciëren en die me geholpen heeft om te bereiken waar ik nu sta. Ik wens hem echt het beste.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022