Valtteri Bottas na verrassende pole: “Dit was één van mijn beste rondjes ooit!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Weinigen zullen geld ingezet hebben op Valtteri Bottas voor het veroveren van de polepositie in Mexico maar de Fin deed het tegen alle verwachtingen toch. Bottas en Mercedes verrasten vriend en vijand, de Fin spreekt zelfs van één van zijn beste rondjes ooit.

Tijdens zijn eerste snelle run in Q3 reed Bottas een verbluffend rondje waarop zelfs Lewis Hamilton in dezelfde wagen zijn tanden stuk beet. Tijdens de tweede snelle run slaagde niemand er nog in om de indrukwekkende tijd van 1:15.875 nog te verbeteren en daarmee zorgde Bottas voor een verrassing van formaat door de pole te veroveren.

“Het is een goed gevoel dat ik heb,” vertelde Bottas na afloop in het parc fermé. “Het waren geweldige rondjes, vooral mijn eerste run in Q3.”

“Ik kon tijdens mijn tweede run mijn laatste sector niet echt evenaren maar ik denk dat mijn eerste run één van mijn beste rondjes ooit was.”

Ook bij Mercedes waren ze verrast dat ze de polepositie konden veroveren. Volgens Bottas ligt de sleutel tot succes mogelijk in de hogere baantemperaturen, dit gecombineerd met wat aanpassingen aan de wagen.

Voor Bottas wordt het nu echter een kwestie van zo goed mogelijk starten en er voor proberen te zorgen dat hij ook na de eerste bocht nog aan de leiding rijdt. Dat zal niet eenvoudig zijn want van aan start-finish is er een zeer lang recht stuk tot aan die eerste bocht.

“Het is een lang recht stuk en de wagens achter mij zullen zeker en vast een tow en kansen krijgen, we hebben dan ook een goede start nodig,” aldus Bottas.

“Als team is het geweldig dat we beide wagens helemaal vooraan hebben. Laat ons hopen dat we die posities kunnen behouden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022