Pierre Gasly bedankt Yuki Tsunoda: “Hij heeft me geholpen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Scuderia AlphaTauri beleefde gisteren een uitstekende kwalificatie met een vijfde tijd voor Pierre Gasly en een negende tijd voor Yuki Tsunoda, al start die laatste door een gridpenalty straks van op de zeventiende plaats.

AlphaTauri stootte gisteren met beide auto’s door naar Q3 en daarin reden Pierre Gasly de vijfde tijd en zijn teamgenoot Yuki Tsunoda de negende. De Japanner zal door een motorwissel wel terugvallen naar een zeventiende plaats op de grid maar hij was blij dat hij zijn teamgenoot van dienst kon zijn op zaterdagmiddag. 

“Ik ben blij met mijn prestatie van vandaag,” aldus Tsunoda. “Mijn doel was om mijn teamgenoot te helpen, door mijn penalty voor de race van morgen. Ik denk dat we het als team heel goed gedaan hebben want we zijn nog altijd in strijd voor de vijfde plaats in het kampioenschap.”

“Volgens mij hebben we laten zien dat we het tempo hebben dit weekend, mijn doel is dus om me een weg naar voren te banen op weg naar de punten.”

Pierre Gasly sluit zich aan bij zijn teamgenoot en prijst vooral de prestatie die het hele team heeft neergezet. 

“Vandaag was heel goed en ik ben extreem blij met mijn vijfde plaats, wat een geweldige kwalificatie,” aldus Gasly. “Het team heeft geweldig werk verricht met de auto, die blijkt het heel goed te doen op de baan en we voelen ons al het hele weekend sterk.”

“Ik heb geprobeerd om alles te laten samen komen tijdens de kwalificatie en ik ben erin geslaagd om drie tienden sneller te zijn dan de zesde plaats. Yuki heeft het ook heel goed gedaan en heeft me tijdens Q3 geholpen met een tow. Hopelijk kunnen we morgen ook een goed resultaat boeken, we blijven naar onszelf kijken dit weekend en proberen zoveel mogelijk punten te scoren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022