Lewis Hamilton: “Ik ben net zo verbaasd als iedereen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton mag straks als tweede aan de race in Mexico beginnen, tot zijn eigen verbazing voor de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez.

Valtteri Bottas scoorde gisteren de negentiende polepositie uit zijn carrière en met Lewis Hamilton vlak achter hem is het feestje voor Mercedes compleet. Het zal voor de eerste keer zijn dat we beide Mercedessen op de eerste rij zien staan sinds de GP van Hongarije en dat kwam ook voor Lewis Hamilton als een verrassing.

“Valtteri heeft het geweldig gedaan,” aldus Lewis Hamilton. “Ik ben echt trots op hem. Ik vind dat hij het de laatste races zo goed doet, het is geweldig voor het team want zij hebben zo hard gewerkt.”

“We dachten dat we het tempo dit weekend niet zouden hebben, het is dus speciaal om met beide wagens op de eerste startrij te staan en het geeft ons een goede uitgangspositie voor het gevecht tijdens de race.”

Ook voor Hamilton kwam het duidelijk als een verrassing dat Mercedes Red Bull wist te verslaan. Hamilton heeft er echter ook het raden naar waar ze de snelheid hebben gevonden.

“Ik weet niet zeker waar we de snelheid hebben gevonden in vergelijking met Red Bull maar eens we in de kwalificaties zaten hadden we een goed tempo. Ik ben net zo verbaasd als iedereen maar we nemen het ervan.” 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022