Carlos Sainz: “Dit was één van de meest bewogen en stressvolle kwalificaties uit mijn carrière”

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz beleefde gisteren een bewogen kwalificatie maar wist uiteindelijk toch nog een zesde plaats uit de brand te slepen.

Ferrari weet straks met Carlos Sainz en Charles Leclerc respectievelijk de zesde en de achtste plaats te bezetten op de startgrid. Dat is geen slecht resultaat maar ze hadden bij de Scuderia op meer gehoopt, het doel was om net achter de topteams te eindigen en daar zijn ze door allerlei redenen niet in geslaagd.

Vooral Carlos Sainz bleef niet gespaard van pech en het leek soms wel alsof Murphy persoonlijk op zijn schouder mee reed maar met zijn zesde plaats op de grid hoopt hij toch nog op een goed resultaat voor de race.

“Dit was één van de meest bewogen en stressvolle kwalificaties uit mijn carrière,” aldus Sainz. 

“Na de problemen bij het opstarten van de motor, de rode vlag en het verkeer viel het resultaat uiteindelijk nog mee maar ik ben al het hele weekend snel en ik wou meer. Met zoveel dingen die verkeerd liepen raakte ik niet in mijn goede ritme en slaagde ik er niet in om een foutloze ronde te rijden aan het einde van Q3.”

“De ronde was niet perfect maar als je ziet hoe de kwalificatie verlopen is kan ik niet teleurgesteld zijn maar ik had wel liever het gevoel in de wagen gehad dat ik tijdens de oefensessies had.”

Sainz beseft dat een race in Mexico altijd een uitdaging is op alle vlakken maar hij gaat zijn best doen om het maximale eruit te halen.

“De race zal een uitdaging worden, want met ijle lucht moet je de banden en de temperatuur onder controle houden, maar het zal voor iedereen hetzelfde zijn. De start zal heel belangrijk zijn. De vuile kant is bijzonder lastig hier in Mexico, maar we zullen ons best doen om onze startpositie te maximaliseren. We gaan ervoor en proberen goede punten te scoren!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022