Vanaf 2016 of 2017 een F1-race in Qatar?

Qatar zou dicht bij een overeenkomst staan voor de organisatie van een F1-race.

Enkele maanden geleden raakte bekend dat Qatar graag een F1-race zou organiseren. Op organisatorisch vlak waren er echter problemen, aangezien Bahrein tegen de mogelijke organisatie van een F1-race in Qatar gekant was (Lees: Houdt Bahrein een F1-race in Qatar tegen?).

Tien jaar geleden gaf Bernie Ecclestone immers een veto aan Bahrein waardoor men een extra race in de regio zou kunnen tegenhouden. Dat leekt ook te gebeuren maar vanuit Qatar komt nu het bericht dat het bijna enkel nog een kwestie van de contracten ondertekenen is om vanaf 2017 een F1-race in Qatar te krijgen.

“We staan op het punt om een F1-race te organiseren,” zei Nasser bin Khalifa al-Attiyah, de voorzitter van de Qatarese autosportfederatie, tegenover AFP. “We hebben alle noodzakelijke stappen ondernomen en er resten ons nog enkele details alvorens we tot de ondertekening van de overeenkomst kunnen overgaan.”

Volgens Al-Attiyah is het de bedoeling om vanaf 2016 of 2017 een F1-race te organiseren in Qatar. De GP van Qatar zou plaatsvinden op het circuit van Losail. Momenteel wordt daarop ook reeds de MotoGP-race georganiseerd. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook de GP van Qatar een zogenaamde ‘nachtrace’ worden die onder kunstlicht wordt verreden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}