Vandaag start beroepszaak Mclaren

Vandaag ligt de beroepszaak van Mclaren tegen de bestraffing van Lewis Hamilton na de Grote Prijs van België, voor op het Internationale Hof van Beroep van de FIA.

Hamilton sneed in een duel met Kimi Raikkonen de laatste bocht van het circuit af. De stewards oordeelden na afloop dat de Brit daar een voordeel uit haalde en besloten hem een tijdsstraf van 25 seconden op te leggen, die in feite een late drive-through penalty was. Hamilton verloor z’n overwinning en werd derde. Mclaren besloot enkele dagen later beroep aan te tekenen tegen de bestraffing.

Dat beroep ligt dus vandaag voor. Naast enkele topmensen van de teams is ook Lewis Hamilton zelf aanwezig om zijn uitleg over de feiten te doen.

Voor de uitspraak in het beroep is het nog wachten tot morgen. Vandaag worden de verschillende partijen gehoord. Vanmorgen werd er vooral gesproken over de ontvankelijkheid van het beroep. De regels van de FIA stellen immers dat tegen een drive-through penalty geen beroep kan worden aangetekend maar Mclaren houdt vol dat het in deze zaak om een tijdsstraf gaat. Lewis Hamilton zal namiddag z’n versie van de feiten geven.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021