Vandoorne enthousiast met Alonso als teamgenoot

Stoffel Vandoorne is van mening dat het “positief” is om naast Fernando Alonso te rijden in 2017. De ervaring van de Spanjaard kunnen de Belg immers helpen om zijn eerste jaar bij McLaren goed door te komen.

Volgend jaar wordt Stoffel Vandoorne een volwaardig Formule 1-rijder bij McLaren nadat hij dit jaar nog test- en reserverijder was voor het team uit Woking. Daarnaast is hij ook nog actief in de Japanse Super Formula.

Vandoorne is overtuigd dat het voor hemzelf en het team een voordeel is om Fernando Alonso als teamgenoot te hebben.

“Ik denk dat dat iets positief is voor mij”, zegt Stoffel Vandoorne tegenover GPUpdate. “Iedereen kent zijn kwaliteiten. Hij is een tweevoudig wereldkampioen en heel wat mensen zien hem als één van de moeilijkste rijders om te verslaan.”

“Natuurlijk zullen we proberen om elkaar te verslaan, wat normaal is als rijders. Maar we moeten er ook voor zorgen dat we het team vooruit helpen. We maken grote progressie en hopelijk kunnen we volgend jaar nog een grote stap zetten.”

Verder gelooft Vandoorne dat het helpt om al vroeg in het jaar te weten dat hij in 2017 gepromoveerd wordt. Zo zal hij voldoende voorbereid zijn om te starten als rookie.

“Het is een goede mogelijkheid om alles goed voor te bereiden. Ik had heel wat vragen voor het team in de week na de bekendmaking dat ik volgend jaar een vaste rijder ben. Nu zijn er dagen dat ik aan iets denk en dan spreek met het management of de ingenieurs. Ik denk dat het goed is voor me om veel aanwezig te zijn tijdens een race weekend. Zo kan ik me comfortabel voelen en wanneer ik een vraag heb kan ik die meteen stellen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022