Vandoorne: “Ik ben klaar voor Monaco”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kijkt er reikhalzend naar uit om in Monaco te racen. Voor Vandoorne is de GP van Monaco sinds kort bovendien een halve thuisrace geworden.

De GP van Spanje verliep minder goed voor Vandoorne. Vandoorne moest de race als laatste aanvatten en moest uiteindelijk opgeven nadat hij tegen Felipe Massa reed toen die hem probeerde in te halen.

“Ook al was het resultaat van de GP van Spanje frustrerend en uiteraard niet het resultaat waarnaar ik op zoek was, toch waren er nog enkele positieve zaken tijdens het weekend,” blikt Vandoorne eerst terug naar de voorbije race. “De upgrades die we meenamen naar daar presteerden zoals we gehoopt hadden. We slaagden er iedere dag in om heel wat informatie te verzamelen, wat erg nuttig is voor de engineers en de ontwerpafdeling in de fabriek. Het helpt ons om van race tot race vooruitgang te boeken.”

Na die teleurstellende race was het voor Vandoorne dan ook een kwestie om de focus zo snel mogelijk te verschuiven naar de race in Monaco. Gezien het erg smalle stratencircuit is het een nog belangrijker dan anders om goed voorbereid aan het raceweekend te beginnen en de F1-simulator van McLaren is daar uiteraard een handig hulpmiddel voor.

“Sinds Barcelona ben ik in het McLaren Technology Centre geweest en heb ik in de simulator gezeten. Ik voel me klaar en ben opgewonden om naar Monaco te gaan. Het zal de eerste keer zijn dat ik in mijn ‘achtertuin’ zal racen, aangezien het recent een tweede thuisrace voor mij is geworden. Het zal ook de eerste keer zijn dat ik met een F1-bolide in Monaco zal rijden, al is het uiteraard niet de eerste keer dat ik op het legendarsiche circuit zal rijden. Ik heb er gedurende drie jaar in de GP2 en de World Series gereden. Ik ken het circuit dan ook redelijk goed en hou ervan om er te rijden. Het is één van de circuits waar je zelfs met de allerbeste wagen kan verliezen indien je het slachtoffer wordt van wat verkeer. Het kan de uitkomst van een gans raceweekend beïnvloeden. Het zorgt ervoor dat het erg opwindend is voor de fans, er kan immers veel gebeuren.”

In Monaco zal niet Fernando Alonso maar derde rijder Jenson Button samen met Vandoorne het rijdersduo bij McLaren vormen. Voor Button wordt het een eenmalige comeback terwijl Alonso zondag op de Indianapolis Motor Speedway aan de Indy 500 zal deelnemen.

“Het is ook geweldig om Jenson naast mij terug te zien in een raceoverall van McLaren. We houden er allebei van om hier te rijden en ik hoop dat dit voor ons de beste kans is om een goed resultaat te behalen. We zullen echter ook allebei in de gaten houden wat er allemaal in Indianapolis gebeurt. We hopen uiteraard dat Alonso daar een goed weekend kent,” besluit Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print