Vandoorne kijkt uit naar straatrace in Baku: “Een erg coole plaats om te racen”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kijkt er naar uit om voor de tweede keer in zijn F1-carrière doorheen de straten van Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan te racen.


“Het Baku City Circuit is redelijk uitdagend maar ook een circuit dat erg leuk is om op te rijden, het is uitdagend voor de rijders,” begint Vandoorne zijn vooruitblik naar de GP van Azerbeidzjan. “Je rijdt letterlijk door het historisch centrum en dat was vorig jaar echt een coole ervaring. Het inhalen op de erg nauwe straatjes is echter zeer tricky.”

“Dat gezegd zijnde zagen we vorig jaar alles behalve een processie als race. Hopelijk kunnen we komend weekend opnieuw voordeel halen uit eventuele drama’s die zich afspelen tijdens de race. Vorig jaar was erg zwaar en er is slechts één echte mogelijkheid om in te halen, namelijk aan het einde van het lange rechte stuk. Het zal voor ons opnieuw erg moeilijk worden maar laat ons zien wat er mogelijk is met onze wagen.”

Vandoorne hoopt om in Baku een betere kwalificatie af te werken dan de voorbije raceweekends, al wil onze landgenoot vooral ook werken aan het verbeteren van zijn start van de race. De voorbije races verliepen die immers bijzonder moeizaam.

“We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden en een goede strategie proberen uitwerken, voor mezelf zal de start echter cruciaal zijn,” aldus Vandoorne. “Ik heb de voorbije races geen al te beste starts gemaakt. Aangezien het in Baku moeilijk is om in te halen zullen we moeten proberen om ons zo goed mogelijk te kwalificeren.”

“In China hebben we erg hard gestreden maar de vloer van mijn wagen raakte beschadigd waardoor ik moeilijk naar voor kon geraken tijdens de race. Ik kijk er dan ook naar uit om een intense strijd te leveren in het middenveld en wil zoveel mogelijk progressie boeken als mogelijk,” besloot Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print