Vandoorne na bemoedigende tiende tijd: “Het gevoel zit goed”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne blikt tevreden terug op de eerste oefensessies die in Bahrein werden verreden.


Tijdens de eerste oefensessie reed Vandoorne de dertiende tijd. Vandoorne kon zich tijdens de tweede oefensessie nog verbeteren naar de tiende tijd, wat uiteraard opnieuw veelbelovend is. Langzaam maar zeker komt een mogelijke puntenfinish op zondag weer in het vizier.

“Het was een redelijk goede vrijdag,” begint Vandoorne zijn terugblik op de eerste twee oefensessies voor de GP van Bahrein. “We hebben enkele nieuwe onderdelen op de wagen die we tijdens de oefensessies geëvalueerd hebben. De tweede oefensessie is de meest waardevolle op het vlak van de voorbereiding voor de kwalificatie en de race.”

Daarmee verwijst Vandoorne naar het feit dat de eerste oefensessie onder veel warmere omstandigheden werd verreden, dit terwijl de kwalificatie en de race bij zonsondergang worden verreden.

“Het gevoel was positief. Net als in Australië bevinden we ons in de groep waar de rondetijden zeer dicht bij elkaar liggen. Ieder tiende of honderdste van een seconde dat je uit de wagen haalt kan een plaats meer naar voor op de startgrid betekenen.”

“De kwalificatie is altijd zeer intens en iedereen zorgt ervoor dat ze de volle honderd procent uit de wagen halen. We kijken er naar uit om dat nu ook te doen en we zullen zien waar dat ons brengt. De banden zijn hier erg gevoelig op dit circuit, dat weten we van de voorbije jaren. Er is heel wat bandenslijtage. Op dat vlak kunnen we nog heel wat performance winnen en dat is dan ook een extra uitdaging voor iedereen.”

De focus zal vandaag bij McLaren dan ook liggen op het verminderen van de bandenslijtage en het zoveel mogelijk performance uit de wagen halen. Het goede resultaat uit Australië vormt binnen het team een bron van motivatie om alles op alles te zetten.

“Ondanks ons goede resultaat in Australië is het vandaag ‘business as usual’. We hebben onze verwachtingen niet aangepast en werken erg hard om de wagen zo goed mogelijk voor te bereiden. Zo willen we het maximaal haalbare uit dit raceweekend halen. We kijken er alvast naar uit wat we op zaterdag zullen kunnen bereiken,” besloot Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA