Vandoorne na teleurstellende kwalificatie: “Het zal een moeilijke race worden”

Het was opnieuw geen al te beste kwalificatie voor Stoffel Vandoorne. Onze landgenoot moest zijn ultieme snelle ronde afbreken omdat Pascal Wehrlein in de Sauber gecrasht was. Het betekende meteen ook het einde van de kwalificatie voor Vandoorne, die als zestiende op de grid zal staan.

“Het is jammer dat ik mijn ultieme snelle ronde in Q1 moest afbreken omdat er plots gele vlaggen waren. Ik denk dat we het potentieel hadden om in Q2 te geraken. We ondervonden wat problemen met de banden tijdens mijn eerste snelle ronde en tijdens mijn tweede snelle ronde verbeterde ik mijn tijd,” aldus Vandoorne. “Er was potentieel tijdens een tweede snelle ronde en indien er geen gele vlaggen waren geweest dan denk ik dat het voldoende zou geweest zijn om in Q2 te geraken. Jammer genoeg gebeuren zo’n dingen nu eenmaal, deze keer hadden we pech.”

Tijdens de eerste oefensessie in Canada zette Vandoorne een elfde tijd neer maar de rest van het raceweekend verloopt overduidelijk minder vlot voor Vandoorne. Ook tijdens de kwalificatie botste Vandoorne tegen de nodige problemen.

“Over het algemeen had ik het lastig om de banden op de juiste temperatuur te krijgen zodat ze goed functioneren. We weten dat het moeilijk wordt indien je de banden niet voldoende temperatuur kan laten krijgen. Wat pure performance betreft zijn we niet al te ver verwijderd. Het is gewoonweg een kwestie van de banden nog iets beter te laten functioneren zodat we nog iets sneller zijn.”

“We zullen ons uiterste best doen tijdens de race. We weten dat dit circuit niet zo goed bij ons past, vooral met de lange rechte stukken. We proberen dat enigszins te compenseren door de afstelling van onze wagen aan te passen zodat we een hogere topsnelheid op de rechte stukken verkrijgen. We zullen zien wat de race brengt. Het zal een erg lange race worden en hopelijk ook een goede. Hopelijk halen we met beide wagens de finish. We zullen zien waar we dan eindigen,” besluit Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer