“Veel zever in de kranten”

De laatste tijd draait alles in de kranten om Kimi Raikkonen en zijn toekomstige werkgever. De Fin vindt echter dat daar niets dan bullshit over verteld wordt.
image
Steve Robertson, Raikkonen’s manager, vertelde afgelopen week dat de gesprekken met Red Bull Racing over waren. Gisteren vertelde Red Bull teambaas Christian Horner echter dat de Fin nog steeds een serieuze kandidaat is bij het Oostenrijkse team, net als “meerdere” andere rijders, al gaf Horner ook aan dat Raikkonen voor zich zelf moet beslissen, en dat Red Bull zijn tijd zal nemen om de juiste rijder voor het tweede zitje aan te duiden.

Raikkonen was gisteren dan wel afwezig voor de persconferentie, vandaag was de Fin gewoon weer op het circuit te vinden, maar ook daar weten de journalisten hem te vinden voor hun meest prangende vragen. De Fin weigerde echter om duidelijke antwoorden te verschaffen.

“Alles heeft zo zijn redenen, maar ik hoef de media niet alles te vertellen.” klonk de bitsige reactie van Raikkonen. Een antwoord op transfervragen kwam er ook niet. “Red Bull liet al een tijd niets meer van zich horen, wat niet echt een ideaal scenario is. We kregen nog steeds geen antwoord van het team, en als je wil weten waarom, dan moet je hen dat maar zelf gaan vragen.”

Ook aan Ferrari werd Raikkonen de laatste paar weken gelinkt. De Fin zou in Hongarije een aanbod hebben ontvangen van Ferrari voor een terugkeer naar het team waarmee hij in 2007 wereldkampioen werd. Ook bij dat transferverhaal kwam nog niets concreets naar buiten.

“Zolang er niets honderd procent in orde is kan ik niets zeggen. Op dit moment staat er heel wat bullshit in de kranten, wat de ene zegt, wat de andere zegt … Maar blijkbaar is er niets interessanter om over te schrijven.”

“Jullie kunnen me steeds opnieuw de zelfde vraag stellen, maar zo lang er niets in kannen en kruiken is, zullen jullie van mij niets te weten komen.” aldus Raikkonen. Het lijkt er dus meer op dat de afwezigheid van de Fin op donderdag meer te maken heeft met het ontwijken van lastige vragen, dan met een verkoudheid.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}