“Veiligheid is geen probleem, wel de rijders”

Ferrari-rijder Fernando Alonso spreekt eindelijk eens duidelijke taal. Rijders moeten zich weten aan te passen aan de beweegbare achtervleugel.
Bij Red Bull sprak men eerder deze week al over een eventuele staking tijdens de komende GP in Australië. Rijders zouden zich niet op hun gemak voelen doordat de beweegbare achtervleugel niet tijdig van positie verandert. Dankzij de terugkomst van KERS zou er zich in 2011 ook nog eens een warboel van knopjes op het stuur bevinden.

Met behulp van een staking wilde men dan eventueel de FIA aanzetten om het reglement alsnog aan te passen. Als vertegenwoordigers van Red Bull hadden ze vast andere manieren kunnen vinden om de supporters op hun wenken te bedienen. Uiteraard zit ook Rubens Barrichello weer in het juiste klasje. De Braziliaan is ook van mening dat races onveilig kunnen verlopen in 2011.

Fernando Alonso kan de groep klagers wel al eens verlaten hebben. Zijn manier van denken zou wel eens te vooruit kunnen zijn tegenover die van de rest van de klas. Om in de F1 te debuteren heb je op voorhand al heel wat weten mee te maken. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Bruno Senna die een vrij hevige crash beleefde nadat hij een hond tegemoet kwam op het circuit.

De overstap naar de F1 betekent dat een rijder op een zekere dag wel eens pakken poen kan grijpen. Volgens mij zal daar ook ergens een risicopremie zijn inbegrepen. Laat die achtervleugel ons nu eindelijk eens sensatie leveren want daarvoor introduceerde men hem uiteindelijk ook!

“Men heeft de voorbije weken vaak gesproken over het controleren van de wagen vanuit de cockpit. Vooral het stuurwiel werd voor meerdere rijders een probleem. Zelf ben ik van mening dat er geen enkel probleem is op het gebied van onze veiligheid. Men is van de veronderstelling dat men met professionele rijders werkt die zich snel aan alles weten aan te passen. Daaronder verstaat men ook het instellen van het stuurwiel en de beweegbare achtervleugel. Ik weet wel nog niet zeker of er nu ook meer inhaalpogingen zullen plaatsvinden. Zondag krijgen we hier alvast een beter zicht op”, aldus een zeer te begrijpen Fernando Alonso die niet voor niets voor het legendarische Ferrari rijdt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print