Verandering gaat traag in de F1

Volgens Jean Todt moet de F1 het voorbeel van NASCAR volgen, en de rijders gemakkelijker herkenbaar maken. In een interview met de Melbourne’s Age, pleit de FIA-baas ervoor om elke rijder bij zijn intrede in de F1 een vast nummer te geven.
“Dit nummer zou hij voor de rest van zijn carrière behouden, hierdoor wordt het nummer gelinkt aan de piloot.” Daarnaast wil Todt de naam van de rijder prominent zien op de wagen. “Momenteel vind je geen nummer, noch de naam van de piloot.”

Maar de Fransman geeft toe dat zijn plannen moeilijk realiseerbaar zijn. Veel teams zullen tegen zijn ideeën gekant zijn vanwege het feit dat die ruimte voor commerciële doeleinden gebruikt wordt. Daarnaast zijn er in de Concorde-akkoorden voorwaarden gesteld bij het mogelijk maken van dit soort veranderingen in de reglementen. “De renstallen zijn gelukkig met de huidige situatie, maar verandering zal er uiteindelijk wel komen.”

Verder zegt Todt dat de FIA begaan is met de duurzaamheid van de sport. “Onze grootste uitdagingen zijn het reduceren van de kosten, de show vergroten en de implementatie van nieuwe technologieën. We zijn bezig met meerdere ideeën uit te werken.”

Geschreven door Yong Lee Van De Casteele

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print