Verandering van tijdschema in Singapore is noodzakelijk

De FIA kreeg vandaag een verzoek binnen om het tijdsschema voor de Grote Prijs van Singapore te wijzigen. Die Grote Prijs wordt de eerste wedstrijd in de Formule 1 bij kunstlicht.

Eerder deze maand haalde Toro Rosso team manager, Massimo Rivola, in de pers al aan dat een wijziging noodzakelijk is omdat er in het huidig uurrooster te weinig tijd is voor de rijders om zich aan te passen aan het rijden in deze speciale omstandigheden.

Rivola heeft z’n voorstel reeds voorgelegd aan racedirecteur Charlie Whiting. Rivola’s ogen gingen open na een bezoek aan de MotoGp race in Qatar, die ook onder kunstlicht doorging.

"Ik was eerst niet zo verontrust maar nadat ik in Qatar ben geweest, vertrouw ik er niet meer 100% in. Ik ben er zeker van dat het uiteindelijk allemaal zal meevallen maar op dit moment zijn er nog enkele belangrijke discussiepunten. Het is vooral belangrijk dat we ons schema aanpassen zodat we de hele tijd in het donker rijden. De zon gaat in Singapore onder om 19 uur en de trainingen zijn op dit moment gepland voor 18 en 20 uur."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner