Verbetering MGPW02 nu al parallel met ontwikkeling opvolger

Bij de Duitse renstal Mercedes GP is men reeds begonnen met de ontwikkeling van de wagen voor komend seizoen. Ondertussen zal de W02 gewoon van upgrades blijven voorzien worden.
image

Meestal mogen we de competitiviteit van onze favorieten al een plaatsje geven als men binnen dat bewuste team over de ontwikkeling van de wagen voor komend seizoen gaat spreken. Met de beperking van het aantal medewerkers dienen de huidige teams vaak de keuze te maken tussen verbetering of ontwikkeling. Nu we het toch over Mercedes GP hebben.

In 2009 veroverde Jenson Button de wereldtitel in de zogenaamde BGP001. De voorganger van de MGPW01 waarin Michael Schumacher afgelopen seizoen zijn comeback maakte. Button werd wereldkampioen en opteerde voor de overstap naar McLaren. Maar wat gebeurde er met het daaropvolgende seizoen van Brawn GP/ Mercedes GP? In vergelijking met de wagen van dit seizoen beleefde Mercedes een regelrechte ramp. De oorzaak van die ramp was grotendeels het behalen van beide wereldtitels in 2009. Aan het einde van dat seizoen had Ross Brawn geen keuze dan die dekselse BGP001 te blijven verbeteren. Enkel dan kon hij de titel veroveren, de waarde van het team doen stijgen, en het tot slot weer met winst verkopen. Missie geslaagd!

Door te blijven verbeteren verkort je uiteraard de beschikbare duur voor de ontwikkeling van de opvolger. Gelukkig speelt Brawn het spel ditmaal anders. Schumacher zal zich gedurende de rest van het seizoen waarschijnlijk meer concentreren op de ontwikkeling en het testwerk van de wagen waarin hij ons komend seizoen met iets bijzonders hoopt te doen verbazen. Ondertussen zullen verbeteringen parallel verlopen met ontwikkelingen voor 2012.

“Momenteel heeft onze wagen in bepaalde omstandigheden erg veel last van bandenslijtage. Op dat vlak proberen we dit seizoen nog te verbeteren. We weten dat het toepassen van de banden in 2012 identiek zal zijn aan die van dit seizoen. De winterstop is van korte duur en races zelf zijn de enige mogelijkheid tot testen geworden. Dus zijn we van plan om de verdere ontwikkeling voor dit seizoen te blijven combineren met die van komend seizoen. Op die manier krijgen we ook meer informatie”, aldus technisch directeur Ross Brawn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}