Verder onderzoek naar dodelijk ongeval Henry Surtees

Formule 2 CEO Jonathan Palmer wil dat het dodelijke incident van Henry Surtees wordt onderzocht omdat er nog het een en ander niet duidelijk zou zijn.
Surtees werd aan hoge snelheid geraakt door een wiel dat afkomstig was van een gecrashte tegenstander. Het wiel raakte Henry Surtees recht op het hoofd en deze vloog meteen in de vangrail nadat hij het bewustzijn had verloren. Een erg tragische zondag dus voor de F2 want de 18-jarige rijder zou naar verluidt net aan het opklimmen zijn.

“We willen dat alles vanaf het begin duidelijk is. We willen meewerken aan het onderzoek om alles zo goed mogelijk te kunnen begrijpen en vervolgens meer veiligheid bieden. Voor mij persoonlijk is het overlijden van Henry het ergste dat me is overkomen in 35 jaar tijd. Meteen na het ongeval hebben we hem uit de wagen gehaald en hem bij bewustzijn gekregen. Hij werd vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis hier in de buurt en men zou hem vanaf daar weer overvliegen naar een ander ziekenhuis”.

“In de F2 zouden de wielen vast moeten blijven aan de wagen, net zoals in de F1 dus. De kans is erg klein dat je geraakt wordt door onderdelen van je tegenstanders maar het bewijs dat het kan is er. Henry Surtees was zeer populair en hij had een perfecte ingesteldheid om ver te geraken. Hij maakte veel vrienden binnen de sport en kon goed om met de mensen van het team en met andere rijders”, aldus Jonathan Palmer.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print