Verlaagt de FIA de maximale hoogte van de neus van een F1 wagen?

De FIA zou van plan zijn om de maximale hoogte van de neus van de F1 wagens te verlagen om zo de veiligheid van de piloten te garanderen, zo staat vandaag te lezen op de website van de Spaanse sportkrant Marca.
De laatste twee jaren was het een opvallende trend in de Formule 1. De neuzen van de wagens, die vroeger nog steil naar beneden gingen, zijn nu veel hoger. De laatste dagen van deze nieuwe trend zouden echter geteld zijn als het van de FIA afhangt.

De FIA is momenteel aan het onderzoeken of de hoogte van de neus de veiligheid van de piloten niet in het gedrang brengt. Zo denken ze ondermeer dat het ongeval van Mark Webber in Valencia vorig jaar, mede veroorzaakt werd door de neus van zijn wagen. Door de hoogte van zijn neus zou hij op het moment van zijn botsing tegen de wagen van Trulli, in de lucht zijn gekatapulteerd.

Deze nieuwe trend werd geïntroduceerd door Adrian Newey in 2009 die bij het ontwerp van de Red Bull RB05 de neus zeer hoog had geplaatst. Zoals het ondertussen in de Formule 1 de gewoonte is werd dit redelijk snel gekopieerd door de concurrentie.

Het verschil tussen de hoogte van de neus van een oude en nieuwe F1-bolide is duidelijk zichtbaar op deze foto’s van een Ferrari F2007 (boven) en een Ferrari 150° Italia (onder).

image

Geschreven door Nicolas Delay
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print