Verliest Razia zijn racezitje?

De geruchtenmolen in de Formule 1 draait opnieuw op volle toeren …
image
Moet Luiz Razia vrezen voor zijn racezitje bij Marussia? Als we afgaan op de voorbije testweek dan is er rook, en waar er rook is, daar is er ook vuur …

Razia zou normaal gesproken de voorbije week twee testdagen voor zijn rekening nemen. Maar het was uiteindelijk teamgenoot Max Chilton die op de vier testdagen in actie kwam voor Marussia. Chilton zal tevreden geweest zijn, want hij deed veel ervaring op met de nieuwe wagen en de nieuwe banden van Pirelli. Een groot voordeel met het oog op het nieuwe seizoen.

Bij Marussia lieten ze weten dat ze voor regelmaat opteerden maar dat lijkt slechts een drogreden te zijn …

“Max heeft de voorbije drie dagen voor zijn rekening genomen en hij heeft uitstekend werk verricht. We hebben kunnen profiteren van de regelmaat en consistentie,” liet John Booth, de teambaas van Marussia afgelopen donderdag weten.

Dat is dus de officiële uitleg van het team, maar er lijkt een andere oorzaak te zijn. Zoals zo vaak lijkt geld nog maar eens een allesbepalende factor in de Formule 1 te zijn.

Razia heeft zijn racezitje bij Marussia immers hoofdzakelijk te danken aan het sponsorgeld dat hij meebrengt. Er zouden problemen zijn met de betaling van een groot deel van dat geld. Marussia wil op deze manier een duidelijk signaal geven aan Razia en zijn sponsors. Geen geld betekent immers ook geen kilometers rijden.

“Naar verluidt zouden burocratische problemen de betaling van sponsorgelden verhinderen,” aldus ‘Agencia Estado’. Razia zelf zou zich nog geen grote zorgen maken.

Eerder schoof Marussia Timo Glock aan de kant omdat het een rijder in de plaats wou nemen die heel wat sponsorgelden zou meebrengen. De keuze van Marussia viel vervolgens op Razia, maar die lijkt nu dus ook de nodige problemen te hebben …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022