“Vermoedelijk meer pitstops komend F1-seizoen”

Volgens McLaren zullen er dit jaar meer pitstops plaatsvinden dan vorig seizoen. De nieuwe bandencompounds die Pirelli voor het F1-seizoen 2018 voorziet liggen volgens McLaren mee aan de basis van het groter aantal pitstops.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


“Pirelli heeft de bandencompounds voor de eerste races vrijgegeven. We hebben daarnaar gekeken en volgens ons zullen de banden voor meer grip zorgen,” aldus Tim Goss, technisch directeur bij McLaren. “Dat kan zo’n halve seconde tot een seconde per ronde betekenen. Er zullen vermoedelijk meer tweestoppers plaatsvinden dan vroeger.”

Door de ruimere keuze aan bandencompounds voor de verschillende circuits, alsook het zachtere karakter van de banden, zorgt dit niet alleen voor extra grip maar ook voor extra strategische mogelijkheden tijdens de races.

“We denken nog steeds dat er een mix zal zijn tussen éénstoppers en tweestoppers, maar er zullen meer tweestoppers plaatsvinden. Ik denk dan ook dat we de juiste richting uitgaan.”

Volgens Goss zullen de teams, ondanks de bandentests eind 2017, alsook de voorbereidende wintertests voor het nieuwe seizoen, de bandencompounds vooral tijdens de eerste races verder moeten leren kennen.

“We zullen de banden moeten leren kennen. We hebben er uiteraard mee getest in Abu Dhabi, een circuit waar het redelijk warm is. We moeten de banden echter leren kennen op verschillende soorten circuits,” besloot Goss.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023