"Verplaatsing pitspositie Mclaren is een bestraffing"

Een Duitse krant pakt vandaag uit met een artikel waarin wordt gesteld dat de degradatie van Mclaren naar de laatste garage van de pitstraat, een onofficiële straf is.

Mclaren eindigde vorig seizoen laatste in het constructeurskampioenschap nadat het werd uitgesloten als straf voor haar aandeel in de spionageaffaire. Vlak voor het seizoen werd echter beslist dat Mclaren mocht opschuiven naar de vijfde garage, omdat de motorhome van Mclaren teveel plaats inneemt voor de kleinere pitboxen.

Begin deze week liet de organisatie van de Grote Prijs van Bahrein echter weten dat Mclaren terug achteraan moet gaan staan. Hoewel er geen reden werd opgegeven, zegt het artikel in de Duitse krant nu dat dit een bestraffing is.

Vorig seizoen zou er, tijdens de afhandeling van de spionagezaak, immers overeengekomen zijn dat Ron Dennis zou aftreden als teambaas bij Mclaren. Hoewel er aan het begin van het seizoen werd gesuggereerd dat dit effectief zo zou zijn, bleef Dennis toch aan. Hiermee zou hij op de tenen van de FIA getrapt hebben en werd er bij gevolg beslist om Mclaren terug achteraan in de pitstraat te plaatsen. Althans als we de Duitse krant Bild mogen geloven. Officieel werd er nog geen commentaar gegeven op deze beweringen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner