“Verrassend dat Lewis Hamilton niet meer de populairste F1-piloot is maar wel Max Verstappen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

F1-baas Stefano Domenicali heeft gereageerd op het feit dat Lewis Hamilton niet langer de populairste F1-piloot is. Volgens Domenicali is het een verrassing maar tegelijkertijd ook begrijpelijk.

Uit een rondvraag onder meer dan 167 000 F1-fans uit meer dan 187 verschillende landen bleek dat Max Verstappen momenteel de populairste F1-piloot is. Daarmee staat voor het eerst sinds lang Lewis Hamilton niet meer bovenaan de ‘popular vote’.

Max Verstappen kreeg 14,4 procent van de stemmen en was daarmee de populairste rijder, gevolgd door Lando Norris die nipt Lewis Hamilton klopte. De zevenvoudig F1-kampioen duikt dus ineens van de eerste naar de derde plaats en kreeg 1,9 procent minder stemmen achter zijn naam dan Verstappen.

“Ik moet zeggen dat dit me op een bepaalde manier wel verrast,” reageert Stefano Domenicali. “Langs de andere kant als je kijkt naar de demografie van de mensen die aan zo’n stemming meedoen dan is het te begrijpen dat iemand zoals Lando Norris veel stemmen krijgt. Hij staat momenteel zeer dicht bij zijn fans en onderhoudt het contact met hen.”

De populariteit van Lando Norris straalt ook af op de populariteit van de teams want ook McLaren is bijzonder populair.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022