“Door foute keuzes heeft de F1-startgrid veel minder kwaliteit dan vroeger”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nico Hulkenberg heeft serieuze kritiek op de manier waarop veel F1-teams hun rijders benoemen. Vorig jaar mocht Nico Hulkenberg nog enkele keren invallen bij het Racing Point F1 team maar voor zowel dit als volgend seizoen slaagde hij er niet in om opnieuw een F1-racezitje te bemachtigen.

“Ik moet realistisch zijn, mijn kans om in de F1 te racen is waarschijnlijk voorbij, zeker gezien de huidige situatie,” vertelde Hulkenberg tegenover ‘Motorsport.com’. “Het is wat het is.”

Volgens Hulkenberg komt het talent van de rijders bij de F1-teams vaak op de tweede plaats. Hulkenberg is dan ook kritisch op de teams.

“Als rijder maak je uiteraard deel uit van het beslissingsproces, de teams nemen uiteindelijk echter de beslissing en ze hebben vaak een erg bedenkelijke smaak wat hun keuzes betreft!”

“En ja, het is momenteel een zeer interessante situatie in de Formule 1.”

Hulkenberg is van mening dat de volgens hem bedenkelijke manier van rijders een racezitje geven, waarbij ongetwijfeld ook geld primeert, de kwaliteit van de tweede helft van de startgrid serieus negatief heeft beïnvloed.

“De top tien, of misschien de top twaalf, zijn rijders van zeer hoge kwaliteit en echte toprijders. Vervolgens heb je de tweede helft, daarvan is de ‘kwaliteit’ niet zo goed als vroeger het geval was. Er zijn heel wat factoren die op dat vlak meespelen.”

“Vanuit mijn standpunt is het dan ook wat jammer en teleurstellend om te zien, maar het is nu eenmaal zo,” besluit Hulkenberg.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022