Mika Hakkinen onder de indruk van nieuwe strijd Hamilton-Verstappen: “Wat Max toen deed was cruciaal”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen was tijdens de GP van de USA onder de indruk van de nieuwe episode in de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Hamilton en Verstappen leverden immers opnieuw een ongelooflijk spannende strijd om de overwinning.

“We kregen een demonstratie te zien van waarom Lewis Hamilton en Max Verstappen momenteel de twee titelkandidaten zijn,” schrijft Hakkinen na de GP van de USA in zijn column voor ‘Unibet’.

“Ze pushen allebei heel de race ongelooflijk hard, hanteerden een verschillende strategie met twee pitstops, wat betekende dat het gebruik van de banden cruciaal was.”

Volgens Hakkinen was het bandenmanagement van Max Verstappen cruciaal voor zijn overwinning, vooral omdat Verstappen door voorzichtig met zijn banden om te springen nog even kon pushen toen Hamilton de kloof bijna volledig had gedicht. Het was volgens Hakkinen ook het moment dat Hamilton besefte dat hij niet meer kon winnen.”

“Na de vijftigste ronde, wanneer Lewis de kloof tot bijna een seconde had herleid, slaagde Max erin om gedurende twee of drie ronden voluit te pushen. Dat was een sleutelmoment,” aldus Hakkinen.

“Ook al bleef Lewis tot aan de finishvlag pushen, hij besefte dat Max zijn strategie perfect had getimed.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022