Verstappen blikt vooruit naar Qatar: “Pushen om prestaties op de baan te maximaliseren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen kijkt er naar uit om komend weekend in Qatar te gaan racen, al beseft hij na Brazilië ook dat er meer dan ooit zal gepusht moeten worden om een goed resultaat neer te zetten en de titelstrijd tot een goed einde te brengen.

Verstappen blikt op zijn officiële website eerst nog even terug op de race in Brazilië. Aanvankelijk werd verwacht om er zijn voorsprong op Hamilton nog verder uit te bouwen maar uiteindelijk was het een kwestie van de schade tegenover Hamilton en Mercedes beperken.

“Het was een zwaar weekend. Over het algemeen kwamen we een beetje te kort op Mercedes, maar desondanks verloren we maar een paar punten, dus het valt mee,” aldus Verstappen.

“Natuurlijk zou ik het liefst elke race willen winnen, maar het was een goede strijd en als tweede finishen is oké. We hebben nog drie races te gaan, dus het draait allemaal om pushen en als team alles te geven om de prestaties op de baan te maximaliseren.”

In Qatar heeft Verstappen zelf nog niet geracet, al was hij wel al eens voor een prijsuitreiking in het land.

“Ik kijk ernaar uit om erheen te gaan. Het is een nieuwe baan voor de Formule 1, dus we hebben er nog nooit gereden. Ik ben benieuwd hoe dat bevalt. Hopelijk weten we er goed te presteren. Het ziet er altijd gaaf uit als we de Moto GP daar zien racen!”

Gezien het feit dat er nog nooit met F1-bolides op het circuit van Losail werd geracet is het ook voor Max Verstappen moeilijk om in te schatten hoe competitief ze er zullen zijn.

“Laten we afwachten tot we er zijn. Ik heb wat op de simulator gereden om de bochten te leren begrijpen, maar het zal fijn zijn om de baan in het echt te zien. De vrije trainingen zullen natuurlijk heel belangrijk zijn voor iedereen, om op snelheid te komen en de afstelling van de auto voor elkaar te krijgen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022