Mattia Binotto: “Betere prestaties Ferrari zijn ook een goed teken voor 2022”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is het een goede zaak dat zijn team dit jaar veel beter weet te presteren dan vorig jaar. Binotto is ook van mening dat veel aspecten van die betere performance ook goed zijn voor het komende F1-seizoen waarin er met volledig andere F1-bolides zal gereden worden.

“Ik denk dat wat nu gebeurt erg relevant is voor 2022,” aldus Binotto wanneer hem door ‘Autosport’ wordt gevraagd of het huidig vormpeil enige waarde heeft voor volgend jaar.

“Het is vooral van tel voor wat er gebeurt op het vlak van race management, maar ook met Carlos Sainz die zich als nieuwe rijders in het team inwerkt en steeds meer vertrouwd geraakt met de wagen.”

Ook op het vlak van bandenmanagement, wat dit seizoen al meermaals een pijnpunt was bij Ferrari, wordt er volgens Binotto progressie geboekt, wat eveneens belangrijk is voor 2022, ook al wordt er dan met volledig andere banden gereden.

“Op het vlak van strategie, de manier waarop we ons bandenmanagement verbeterden, al de modellen die we samen met de rijders ontwikkeld hebben. Ook op het vlak van race-management, we zijn doorheen het seizoen enorm verbeterd, race na race, en dat zal volgend jaar erg nuttig zijn.”

Binotto benadrukt ook dat de algehele samenwerking binnen al de afdelingen van het team alsook de interactie over de afdelingen heen veel verbeterd is.

“De wagen zal volgend jaar overduidelijk anders zijn, maar onze doelstelling, de objectieven, wat we in de simulator doen, het maakt allemaal deel uit van een ontwikkelingsproces waarbij er interactie moet zijn tussen de engineers, de teamleden, de rijders.”

“Je wil je steeds verbeteren en ik dat dat we dat doorheen het seizoen gedaan hebben.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022