“Verstappen en Carlos Sainz Jr. kunnen ons een probleem bezorgen”

Christian Horner, de teambaas van het Red Bull F1 team, vindt dat het rijdersduo bij Toro Rosso erg goed presteert, al beseft hij ook dat ze in de toekomst Red Bull voor een probleem kunnen stellen.

Max Verstappen en Carlos Sainz Jr. debuteerden dit seizoen in de Formule 1. Alleen al door zijn jonge leeftijd stond Verstappen in de belangstelling, maar ook zijn prestaties mogen er zeker en vast zijn, maar ook zijn Spaanse teamgenoot rijdt een erg goed eerste seizoen in de Formule 1. Ook Christian Horner, de teambaas van Red Bull, is die mening toegedaan.

“Ze hebben allebei dit jaar al erg goed gereden,” aldus Christian Horner tegenover Autosport. “Ze vormen tot dusver één van de hoogtepunten van het seizoen, wat bewijst dat het loont om jong talent een kans te geven.”

Red Bull bracht via haar zusterteam Toro Rosso reeds meermaals jonge racetalenten in de Formule 1 die uiteindelijk echte toppers werden. Het mooiste voorbeeld daarvan is uiteraard Sebastian Vettel. Toro Rosso is de renstal waarbij rijders vaak slechts enkele jaren gestald worden, alvorens ze hopelijk doorstromen naar grote broer Red Bull. Daarbij rijden momenteel echter Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat.

Twee rijders die niet meteen aan de kant zullen geschoven worden bij Red Bull. Kvyat stroomde na amper een seizoen bij Toro Rosso zelfs meteen door naar Red Bull. Horner wordt dan ook gevraagd of Verstappen en Sainz Jr. naar de toekomst toe geen probleem kunnen vormen wanneer hij moet beslissen over toekomstige rijdersduo’s.

“Zeker en vast kunnen ze dat zijn,” aldus Horner. “Ons programma heeft de voorbije jaren enkele opmerkelijke talenten voortgebracht en het toont ook aan dat we over beide teams niet verlegen zitten om talent.”

Red Bull baadt dus in weelde wat talentvolle rijders betreft, maar dat kan de komende jaren dus voor de nodige problemen zorgen wat het vormen van de rijdersduo’s betreft. Er zullen immers moeilijke beslissingen moeten genomen worden want wie zal moeten plaatsmaken voor wie?

Voorlopig is die vraag nog niet aan de orde, maar de komende jaren zal dat waarschijnlijk dus wel het geval zijn en dan is het waarschijnlijk aan Christian Horner om die moeilijke knoop door te hakken …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}