“Verstappen en Ricciardo vormen een uitstekend rijdersduo, ze pushen elkaar vooruit”

Red Bull-teambaas Christian Horner is erg blij dat Daniel Ricciardo en Max Verstappen het rijdersduo bij Red Bull vormen.

Red Bull slaagde er vlak voor de zomerpauze in om Ferrari voorbij te steken in de tussenstand van het constructeurskampioenschap. Volgens Christian Horner pushen Ricciardo en Verstappen elkaar vooruit, wat automatisch leidt tot betere resultaten.

“Je kan zien dat we over een ‘gezond’ rijdersduo beschikken,” aldus Horner. “Het respect tussen beide rijders is enorm groot. Ze vinden elkaar tof, voor zover dat uiteraard kan als teamgenoten. Ze vragen ook hetzelfde van de wagen. Daarnaast zijn ze ook allebei enorm snel.”

In Duitsland ging Verstappen aan de kant voor Ricciardo, waarna de Australiër op de Hockenheimring op het podium kon eindigen. Volgens Horner betekent dat niet dat Ricciardo bij Red Bull plots voor wordt getrokken.

“In Duitsland liep het uiteindelijk in het voordeel van Ricciardo, in Spanje was het in het voordeel van Verstappen. Het wisselt af. Ik vind dat beide rijders het uitstekend hebben gedaan.”

Red Bull heeft tijdens de resterende races van het seizoen nu een duidelijk doel voor ogen en dat is Ferrari achter zich houden.

“We hebben op verschillende soorten circuits uitstekend weten te presteren. Oostenrijk, Silverstone, Boedapest en Duitsland, vier zeer verschillende circuits met verschillende asfaltlagen ook. Zoiets laat het beste vermoeden voor het tweede deel van het seizoen,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}