Verstappen bekent schuld: “Ik heb het zelf verprutst”

Verstappen heeft na afloop van de GP van China schuld bekend over zijn aanrijding met Sebastian Vettel. De Nederlander verspeelde deels door die aanrijding zo goed als zeker de overwinning.

Max Verstappen reed zich vandaag twee keer in de kijker tijdens de GP van China, zij het dan wel in een negatief opzicht. Er was de inhaalpoging op lewis Hamilton waarbij de Nederlander te enthousiast was en daardoor breed naast de baan moest. Maar er was vooral ook de aanrijding met Sebastian Vettel, waardoor beide wagens spinden.

Verstappen kreeg tijdens de race een tijdstraf van tien seconde die hem uiteindelijk één plaats in de eindklassering kostte. Erger is echter dat Verstappen zonder zijn twee ‘excursies’ waarschijnlijk de race had gewonnen, voor teamgenoot Daniel Ricciardo.

“Het is gewoon klote, maar ik heb deze race zelf verprutst,” zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “Bij Hamilton ging ik ging buitenom, maar daar lagen net wat te veel marbles, waardoor ik de auto verloor. Dat was jammer, maar toen lag eigenlijk nog alles open. Vervolgens zag ik dat Vettel het moeilijk had op zijn banden. Ik probeerde laat de bocht in te remmen. Daarbij blokkeerde ik mijn achterbanden een beetje en raakte ik hem. Dat is natuurlijk mijn fout. Het is niet wat je wil, maar helaas gebeurde het.”

Achteraf bekeken had Max Verstappen misschien wat geduldiger moeten zijn, zowel bij zijn inhaalmanoeuvre bij Lewis Hamilton alsook bij dat tegenover Sebastian Vettel. Ook Verstappen zelf geeft toe dat hij beter wat geduldiger had geweest.

“Achteraf is het altijd heel makkelijk om dat te zeggen, maar in deze situatie had ik beter wel kunnen wachten. Ik kan het nu echter niet meer veranderen. Misschien wilde ik te snel naar voren. Op dit moment loopt het even niet soepel. Dat heeft het vorig jaar ook niet gedaan, maar nu is het zaak om dat proberen om te draaien. Het betekent echter niet direct dat ik rustiger aan moet doen. Het is erg ongelukkig dat deze dingen gebeuren. Ik zal alles gaan analyseren en sterker proberen terug te komen.”

Na afloop van de race bood Max Verstappen onmiddellijk zijn excuses aan tegenover Sebastian Vettel, die vandaag het grootste slachtoffer was. De Duitser finishte door de aanrijding met Verstappen pas als zevend een ziet zo zijn voorsprong in de wk-tussenstand slinken.

“Ik denk dat we allemaal wel eens in deze positie hebben gezeten, dus als rijders onder elkaar kunnen we hier goed over praten.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023