Verstappen: “George Russell zou het Lewis Hamilton erg moeilijk maken bij Mercedes”

Williams F1 team
Williams F1 team

In de aanloop naar het raceweekend in Zandvoort werd Max Verstappen gevraagd naar de geruchten over een mogelijke overstap van George Russell naar Mercedes. Volgens Verstappen zou Hamilton het met Russell als teamgenoot niet eenvoudig hebben.

Russell mocht eind vorig jaar tijdens de GP van Sakhir al eens invallen voor Hamilton en in de Mercedes F1-bolide deed Russell het meteen minstens even goed als Valtteri Bottas en dat zonder veel voorbereidingstijd.

“Hij sprong in Bahrein in de wagen en hij maakte het Valtteri meteen van bij de eerste ronde moeilijk,” aldus Verstappen.

“Je kan je alleen maar inbeelden wat hij met nog meer ervaring in de wagen zou kunnen doen, wanneer hij nog meer in het team ingewerkt is en er meer vertrouwd mee is, hij zou alleen nog maar sneller zijn.”

Volgens Verstappen is het erg moeilijk om als rijder zomaar in een andere F1-bolide te stappen en er meteen competitief mee te zijn.

“Tijdens je eerste race wordt je door het team begeleid op het vlak van de richting waarmee je met je afstelling moet uitgaan, dit omdat je eigenlijk niet echt weet wat je met de wagen moet doen,” vertelt Verstappen.

“Ook al zien F1-bolides er van buitenaf misschien hetzelfde uit, de manier van afstelling is erg verschillend.”

“Dus ja, ik heb er vertrouwen in dat hij het Lewis erg moeilijk zou maken. Dat kon je al zien aan zijn performance in Spa die zeer goed was.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print