Verstappen heeft goede raad voor Hamilton: “Kan het boegeroep niet laten stoppen, maar luister er gewoon niet naar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat weten dat het bijna onvermijdelijk is dat Lewis Hamilton zal getrakteerd worden op boegeroep maar hij raadt de wereldkampioen aan om ‘zijn oren te sluiten.’

Sinds het incident tussen Verstappen en Hamilton in Silverstone heeft de wereldkampioen het verkorven bij de aanhang van de jonge Nederlander. Na het bewuste incident had Verstappen kritiek op het feit dat Hamilton zijn overwinning uitbundig aan het vieren was terwijl de Red Bull-rijder nog in het ziekenhuis was.Dat escaleerde dan weer in moddergooien tussen Mercedes en Red Bull en zodoende resulteerde dat in boegeroep aan het adres van Lewis Hamilton. 

Komend weekend staat met de GP van Nederland de thuisrace van lokale held Max Verstappen op het programma en het leeuwendeel van het publiek zal dan ook bestaan uit fans van de Red Bull-rijder. Lewis Hamilton mag zich dus aan een warm welkom verwachten en dat beseft ook Verstappen, die zijn collega aanraadt om er gewoon niet naar te luisteren.

“Natuurlijk heb je hier overal veel ‘oranje fans’” aldus Hamilton. “Ik ben zelf nooit iemand geweest die naar een evenement gaat om iemand uit te jouwen, maar ik kan het begrijpen. Je ziet het bij voetbalwedstrijden, de passie die de fans hebben, het feit dat ze een hekel hebben aan hun tegenstanders.”

“Ik heb het altijd leuk gevonden om naar Nederland te komen, Amsterdam is één van de meest geweldige steden. En ik weet dat ik een aantal ‘Team LH’-fans heb in Nederland, en dat apprecieer ik enorm. Ze zijn vast maar een klein deel van de tribunes maar ik bewonder hen ook dat ze het boegeroep verdragen.”

Max Verstappen vergelijkt het ook met het voetbal en voegt er aan toe dat het toch niet zou helpen als hij zou vragen om ermee te stoppen.

Ik bekijk het zo: je gaat naar een voetbalwedstrijd en je komt op een thuisveld, de tegenpartij zal er op een gegeven moment uitgejouwd worden,” aldus Verstappen.

“En het is niet aan de lokale club om naar de speaker te gaan en te zeggen dat jongens niet mogen joelen want dat zal niet gebeuren.”

“Ik ben er vrij zeker van dat de meesten hier zijn om een geweldig weekend te hebben en wat auto’s te zien racen en natuurlijk zullen sommigen van hen joelen. Maar ik kan niet voor hen beslissen.”

“Natuurlijk kan ik zeggen dat je het kunt doen of dat je het niet kunt doen, maar denk je echt dat ze naar mij zullen luisteren?”

Hij wil dan ook eerder aan Lewis Hamilton vragen om niet te reageren op het boegeroep dan dat hij met een verwijzend vingertje richting zijn fans zou vragen om zijn rivaal niet uit te jouwen.

 “Ik denk dat we moeten streven naar een geweldig weekend voor iedereen en ik ben er zeker van dat de fans zullen genieten,” zei hij. “Als er een beetje boegeroep zou zijn denk ik dat je gewoon je oren dicht moet doen en er niet naar moet luisteren.”

” Uiteindelijk, als je niet reageert, is dat de meest krachtige boodschap die je aan hen kan geven. Ik denk dat als je niet op iemand reageert, ze het gevoel hebben dat het niet werkt, voor mij werkt het in ieder geval zo.”

“Natuurlijk wil ik ook van mijn kant dat iedereen er professioneel mee omgaat en geniet van de raceauto’s, elk team, elke auto, elke coureur, wees gewoon blij dat er voor het eerst in zesendertig jaar weer een Formule 1-race is.”

“Ik weet zeker dat het heel leuk zal zijn om ons te zien rondrijden en hopelijk kunnen we zondag voor veel van hen een goede show neerzetten.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021