Verstappen kent een anonieme race: “Meer dan een vijfde plaats zat er niet in”

Max Verstappen finishte de GP van Rusland als vijfde. Hij was de enige Red Bull-rijder die de finish haalde en mede daardoor was het een race in de anonimiteit voor Verstappen. De kloof met de wagens voor en achter hem was immers bijzonder groot.

“Het was best wel relaxt”, zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “Ik heb nog TV beelden gekeken om te zien wat er voor me gebeurde. Er zat een gat van 24 seconden voor mij en 26 seconden achter mij. Dan valt er weinig te doen. De start was heel goed. Ik had weinig wielspin en koos het goede spoor van bocht één naar bocht twee toe, dus dat ging allemaal prima. Daarna was het best wel een saaie race en gebeurde er niet veel. Tijdens de race heb ik nog veel met het team overlegd. De motor klonk nog steeds niet zoals het moest, dus op het eind hebben we hem nog redelijk wat terug moeten draaien, maar we hebben het einde gehaald en belangrijke punten gescoord.”

Meer dan een vijfde plaats zat er volgens Max Verstappen niet in, daarvoor was het verschil met de wagens voor hem te groot.

“Verder naar voren dan vijfde dan ben je echt een dromer. Dit is op dit moment voor ons gewoon het maximale als niemand voor ons een fout maakt.”

Verstappen kijkt nu vooral uit naar de GP van Spanje. In Barcelona zal de Red Bull RB13 enkele belangrijke updates krijgen. Bovendien keert Verstappen terug naar het circuit waar hij een jaar geleden zijn eerste F1-overwinning behaalde.

“Daar kijk ik wel naar uit. Het is een leuke baan om op te rijden ik ben benieuwd hoe alles gaat verlopen. Hopelijk kunnen we het gat dichten en zitten we in het gevecht om de kop. We gaan natuurlijk vooruit met de auto, maar de anderen staan ook niet stil. We moeten gewoon hard blijven werken, want het is nog een heel groot gat.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer