Verstappen: “Mijn ultieme droom is wereldkampioen worden, liefst meerdere keren”

Max Verstappen begint weldra aan zijn tweede seizoen in de Formule 1 en dat er nog veel seizoenen zullen volgen is nu al duidelijk. Wereldkampioen worden is daarbij het uiteindelijke doel.

Verstappen maakte vorig jaar een veelbesproken F1-debuut. De Nederlander was niet zomaar de zoveelste rookie die in een F1-bolide stapte en waarvan gedacht werd dat hij na één of twee seizoenen niet meer in de F1 terug te vinden zou zijn.

Op voorhand was reeds duidelijk dat Verstappen een blijver zou zijn. Het was alleen maar de vraag hoe hij het er tijdens zijn eerste seizoen vanaf zou brengen. En dat eerste seizoen was er één met veel hoogtepunten, ook al ging het door de problemen met de Renault-krachtbron moeizaam van start.

Net als vorig jaar zal Verstappen samen met Carlos Sainz het rijdersduo bij Toro Rosso vormen. Verstappen zijn ambities liggen echter verder dan Toro Rosso of in de punten finishen.

“Mijn ultieme droom is om simpelweg wereldkampioen worden en dat meer dan één keer,” aldus Verstappen tegenover Sky Sports News. “Dat is mijn droom en het maakt niet uit bij welk team dat is.”

Verstappen kreeg heel wat trofeeën voor zijn debuutseizoen in de Formule 1. De Nederlander werd gekroond tot beste rookie van het seizoen, al vindt hij dat minder belangrijk.

“Om eerlijk te zijn vergelijk ik me nooit met rookies. Het is niet echt een kampioenschap, al is het wel leuk om de beste te zijn en het meeste aantal punten te behalen. Je wil je echter vergelijken met de beste rijders en dat zijn overduidelijk de meer ervaren piloten,” besluit Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner