“We zijn niet de beste vrienden maar dat hoeft ook niet”

Sauber-piloot Marcus Ericsson heeft tijdens een interview te kennen gegeven dat hij en Felipe Nasr niet de beste vrienden zijn.

In de Formule 1 is je teamgenoot je eerste tegenstander. Hij rijdt immers in dezelfde wagen en je moet uiteraard eerst je teamgenoot proberen voor te blijven alvorens je ook aan de andere wagens kan denken..

Toch betekent dat nog niet dat je elkaars grootste vijand hoeft te zijn. Als teamgenoten moet je immers ook vaak samenwerken om gezamenlijk vooruit te geraken.

Dat beseft ook Marcus Ericsson, die bij Sauber samen met Felipe Nasr het rijdersduo vormt.

“Toen we aan het seizoen begonnen was het een beetje in het onbekende stappen, zeker gezien de historiek tussen Felipe en mezelf in de GP2,” zei Ericsson tegenover Autosport. “We hadden enkele zware gevechten en we waren misschien niet de beste vrienden maar dat hoeft ook niet. We hebben goed samengewerkt.”

We zijn niet de beste vrienden maar ik denk niet dat er een reden is waarom je dat moet zijn. We doen echter wat we kunnen en bespreken heel wat dingen. Dat is belangrijk, zeker in een klein team waar je niet de middelen hebt om allerlei zaken zomaar op de wagen te smijten en te zien of ze werken,” besluit Ericsson.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print