Verstappen na tweede tijd: “Geen idee of het genoeg is voor de pole”

Max Verstappen reed tijdens de eerste oefensessie de derde tijd, waarna hij tijdens de tweede oefensessie de tweede tijd reed. De Nederlander was slechts een fractie trager dan Vettel, al heeft hij geen idee of hij tijdens de kwalificatie voor de pole zal kunnen strijden.


“De auto voelde goed aan, het was een positief begin van het weekend”, vertelde Max Verstappen tegenover zijn officiële website. “Hoewel we helaas nog steeds vrij veel tijd verliezen op het rechte stuk. Het ging vooral goed in de tweede sector, waar de meeste bochten zijn.

Volgens Verstappen is het ondanks zijn tweede rondetijd echter nog te vroeg om in te schatten of hij kans maakt op de polepositie.

“We kunnen onze auto nog verbeteren, maar of dat genoeg zal zijn voor pole positie, weet ik niet. Het lijkt erop dat Mercedes geen goed rondje voor elkaar wist te krijgen op de ultrazachte banden, want beiden gingen wijd. Dus ik verwacht dat zij er morgen bij de kwalificatie weer gewoon bij zitten.”

“Ferrari ziet er ook snel uit en in de lange runs was Mercedes ook competitief. Het zal dus dicht bij elkaar zitten, maar het hangt hier natuurlijk allemaal af van de kwalificatie, want inhalen is hier ontzettend moeilijk,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen